От партия Възраждане  съобщиха, че предприемат блокади на три гранични

...
От партия Възраждане  съобщиха, че предприемат блокади на три гранични
Коментари Харесай

Възраждане спира движението на 3 ГКПП-та, след като КС отхвърли референдума за лева

От партия " Възраждане "   оповестиха, че подхващат блокади на три гранични контролно - пропускателни пункта - " Лесово ", " Йовково " и " Русе ".

Протестът е във връзка отхвърлянето от Конституционен съд на предлагането за Референдум за опазване на българския лев. 

Други опасения на " Възраждане " са свързани с предприятията от Маришкия басейн и енергийния  суверенитет на страната.

Партията се опълчва и на построяването на ветрогенератори в морето, което, съгласно тях, ще убие рибарския бранш и ще унищожи дефинитивно туризма.

Като претекстове за митинга се сочи и превръщането ни в територия, която ще бъде обитаема с мигранти. Подготвят ни за буфер сред Африка и Азия и западния свят, обявиха от " Възраждане " в известие до медиите.

300 протестиращи с близо 90 автомобила блокираха Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово, изясни депутатът на " Възраждане " от Ямболски изборен регион Никола Димитров.

Той не даде безапелационен отговор до по кое време ще продължи митингът.

  " Конституционният съд се подигра с волята на 604 000 българи, които желаеха да бъдат питани дали да се одобри еврото и по кое време да се одобри еврото. Това безвластие, което се случва в страната, е време да спре. Затова и ние избрахме да блокираме с изключение на " Лесово ", сега са блокирани още две ГКПП-та, които са прилежащи да други страни - на Румъния, и на Сърбия. Движението е спряно, напрежение няма. Организирали сме лента за  пропускане на коли за спешна помощ и пожарни, което е редно да го има. Ние показваме волята си на митинг. На Лесово ще продължим митинга до когато можем ", уточни той.

На граничния пункт " Йовково " също са се събрали протестиращи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР